Tips gezondheid

Wat is een Bodycheck?

Een Bodycheck is een preventieve gezondheidstest. Bodycheck is een test waarmee de gezondheid wordt gemeten en waardoor je een beter beeld krijgt over de fysieke en mentale capaciteit van het lichaam. Je hoort dan welke stappen je eventueel kunt nemen voor het verbeteren van je leefstijl of je krijgt advies om deze te herstellen. Je kunt je gezondheid verbeteren door een gezonde leefstijl na te leven.

Waar geeft een Bodycheck inzicht in?

Een Bodycheck geeft inzicht in de conditie van je hart, eventuele hartritmestoornissen, bloeddruk, opname zuurstof in je bloed, de toestand van de bloedvaten en Body Mass Index (BMI). Ook bepaalt het of je een gezond gewicht hebt dat bij je leeftijd en lengte past, je calorieverbruik, longtest, gehoortest, oogtest, beweegadvies en hersteladvies.

Misschien zijn er op dit moment redenen om u zorgen te maken over uw gezondheid? Met behulp van de uitslagen kan er beoordeeld worden of je een gezondheidsrisico hebt. Je kan dan vaak direct doorgestuurd worden naar verschillende paramedische instellingen wanneer dat nodig is. Op deze manier kan jouw probleem sneller aangepakt worden. Als de Bodycheck in een vroeg stadium hart- en andere gezondheidsrisico’s aantoont, krijgt je daarbij ook vaak een lifestyle en een voedingsadvies.

De Bodycheck ook voor jou als ondernemer!

Het tijdig signaleren van lichamelijk of geestelijke gezondheidsproblemen kan voor een onderneming en werknemers erg belangrijk zijn. Met de Bodycheck kan je een kort maar uitgebreid onderzoek doen zodat dat je snel inzicht hebt in de gezondheid van uw werknemers. Een organisatie kan zich aan de hand van de resultaten hier op aanpassen.

Kortom: Niet langer in onzekerheid, doe een Bodycheck!

Disclaimer

Fysiotherapieblog.nl is geen medisch specialist en niet gelinkt aan een erkende fysiotherapeut. De informatie op deze website is gebaseerd op eigen ervaringen. Heb je vragen? Overleg dan met je eigen fysiotherapeut of huisarts. Aan de informatie op de website kunnen geen rechten worden ontleend.

Related Articles

Back to top button