Tips gezondheid

Tips om sportblessures te voorkomen

Sportblessures zijn vervelend. Heb je een sportblessure, dan kan je in ieder geval niet datgene doen, dat je graag zou willen doen. Sporten dus. Sportblessures zijn echter goed te voorkomen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

1. Een goede warming up

Het klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. Sportblessures voorkom je door een goede warming up. Wanneer je lichaam op de juiste manier is opgewarmd, is de kans op een blessure kleiner.

2. Goede schoenen

Per sport heb je verschillende kleding en ook schoenen nodig. Goede schoenen zorgen ervoor dat de schokken die je lichaam opvangt worden verminderd.  De dempende werking van de vering in de schoenen kunnen veel blessures voorkomen. Bij de ene sport heb je meer demping nodig dan bij de andere, vergelijk bijvoorbeeld hardlopen met fitness. Voor een goed advies voer schoeisel kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerde sportwinkel. Zorg dus voor goed sportmateriaal, dit helpt je om blessurevrij het sportseizoen in te gaan.

3. Goede training

Een goede training is belangrijk om je doelen te realiseren. Wil je afvallen, je conditie verbeteren of kracht opbouwen? Elk doel heeft een andere training en elke sport heeft een andere trainingsopbouw. Zorg ervoor dat je een goede coach of trainer hebt om je de eerste maanden te begeleiden. Ga je voor het eerst hardlopen sluit je dan aan bij de plaatselijke beginners groep en ga je fitnessen neem dan voor een paar uur een personal trainer. De coaches en trainers kunnen je tips en adviezen geven om veilig en verantwoord te kunnen trainen en het sporten dus leuk te houden. Want plezier hebben in je sport is de belangrijkste motivatie om het vol te houden en te blijven doen!

Mocht je ondanks deze tips toch last krijgen van pijn of enige bewegingsbeperkingen, dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut. Zij kunnen je het beste adviseren en behandelen bij je blessure.

Disclaimer

Fysiotherapieblog.nl is geen medisch specialist en niet gelinkt aan een erkende fysiotherapeut. De informatie op deze website is gebaseerd op eigen ervaringen. Heb je vragen? Overleg dan met je eigen fysiotherapeut of huisarts. Aan de informatie op de website kunnen geen rechten worden ontleend.

Related Articles

Back to top button