Soorten fysiotherapie

Wat is Cesar therapie?

Cesar therapie, oftewel Oefentherapie Cesar kan veel voor je betekenen. Maar wat is Oefentherapie Cesar eigenlijk? De oefentherapieën Cesar en Mensendieck zijn paramedische behandelmethodes, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Wanneer Cesar therapie?

Een afwijkende houding of beweging kan veroorzaakt worden door een aangeboren afwijkingen in uw skelet in de volksmond ook wel “de bouw” genoemd. Ook kunnen klachten ontstaan door problemen met uw motoriek of bijvoorbeeld een slechte zithouding tijdens werk en hobby’s.  Dit heeft te maken met het bewegingsgedrag dat je als kind hebt aangeleerd.

De oefentherapeut

De oefentherapeut is dé aangewezen deskundige op dit gebied. Zij/hij helpt je met het verbeteren van jouw houding en bewegingen, hierbij wordt rekening gehouden met je persoonlijke situatie. De oefentherapeut geeft voorlichting, maakt je bewust en leert je de mogelijkheden om beter te bewegen te gebruiken.

Sinds juli 2008 heb je geen verwijzing meer nodig om een afspraak te kunnen bij de oefentherapeut. De oefentherapeut zal tijdens de eerste afspraak een screening uitvoeren om te kijken of aanvullende informatie nodig is van een huisarts of specialist. Na het uitvoeren van de screening volgt een vraaggesprek met daarop volgend een lichamelijk onderzoek waarbij de klachten in kaart worden gebracht. Na het onderzoek wordt het behandelplan besproken en zal wanneer dat nodig is een vervolgafspraak worden gemaakt.

De oefentherapeut heeft een begeleidende rol maar jij als klant doet het zware werk! Ziektekosten en ziekteverzuim kost vele miljoenen euro’s per jaar, dit is niet goed voor de werknemer, de werkgever, de overheid en de maatschappij. De patiënt moet zich, veel meer verantwoordelijk gaan voelen voor zijn eigen gezondheid en zelf meer doen om het lichaam in een goede conditie te houden. De oefentherapeut helpt je daarbij en zal door middel van advies en begeleiding jouw lichaam weer in balans te krijgen.

Disclaimer

Fysiotherapieblog.nl is geen medisch specialist en niet gelinkt aan een erkende fysiotherapeut. De informatie op deze website is gebaseerd op eigen ervaringen. Heb je vragen? Overleg dan met je eigen fysiotherapeut of huisarts. Aan de informatie op de website kunnen geen rechten worden ontleend.

Related Articles

Back to top button