Soorten fysiotherapieZwangerschap

Bekkenbodem fysiotherapie

Bekkenbodem fysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op de bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren zijn een groep spieren die onder andere verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van de organen in het bekkengebied, zoals de blaas, darmen en baarmoeder.

Bij welke klachten helpt bekkenbodem therapie?

Bekkenbodem fysiotherapie kan helpen bij verschillende klachten, zoals urine-incontinentie, verzakking van de blaas of baarmoeder, pijn in het bekkengebied en ongemak tijdens de seks. De fysiotherapeut kan oefeningen geven om de bekkenbodemspieren te versterken en te ontspannen, wat kan helpen om deze klachten te verminderen.

Bekkenbodem therapie bij zwangerschap en na de bevalling

Bekkenbodem fysiotherapie kan ook nuttig zijn tijdens en na zwangerschap en bevalling. De zwangerschap en bevalling kunnen leiden tot verzwakte bekkenbodemspieren, wat kan leiden tot urine-incontinentie of verzakking van de blaas of baarmoeder. Bekkenbodem fysiotherapie kan helpen om de bekkenbodemspieren te versterken en te ondersteunen tijdens en na de zwangerschap en bevalling.

Als je last hebt van klachten die te maken hebben met de bekkenbodem, overweeg dan om bekkenbodem fysiotherapie te proberen. Een fysiotherapeut kan je helpen om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een behandelplan op maat te maken. Zo kunt je je klachten verminderen en weer comfortabel en zelfverzekerd in uw eigen lichaam zitten.

Disclaimer

Fysiotherapieblog.nl is geen medisch specialist en niet gelinkt aan een erkende fysiotherapeut. De informatie op deze website is gebaseerd op eigen ervaringen. Heb je vragen? Overleg dan met je eigen fysiotherapeut of huisarts. Aan de informatie op de website kunnen geen rechten worden ontleend.

Related Articles

Back to top button