Zit fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering?

In 2013 zijn de voorwaarden van de basisverzekering voor de zorg weer veranderd. Zit fysiotherapie nu nog wel of niet in het basispakket van de zorgverzekering in 2013?

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een zorgverzekering hebben. Het basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek.

De overheid beslist ieder jaar opnieuw wat er wel en niet in het basispakket zit. De zorgverzekeraars bepalen weer per jaar de prijs voor een basispakket en een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering hoef je niet verplicht af te sluiten, ook mag je de basisverzekering bij een andere verzekering afsluiten dan je aanvullende verzekering. Hier kan je voor kiezen omdat de premie lager is bij een andere verzekering of omdat het aanvullende pakket beter aansluit bij je wensen.

Per 1 januari 2013 is het eigenrisico verhoogd van 220 euro naar 350 euro. Heb je een aanvullende verzekering afgesloten waarbij fysiotherapie vergoed wordt dan hoef je niet eerst je eigen risico te betalen en worden de behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Heb je geen aanvullende verzekering dan moet je de behandelingen van fysiotherapie zelf betalen. Heb je een chronische indicatie voor fysiotherapie dan zitten de behandelingen wel in het basispakket. Nu is het zo dat de eerst 2o behandelingen bij een chronische indicatie zelf betaald moeten worden mits je geen aanvullende verzekering hebt.

Heb je wel een aanvullende verzekering dan kunnen de eerste 20 behandelingen geheel of gedeeltelijk daaruit vergoed worden en hoef je ook niet je eigen risico te betalen! Heb je een chronische indicatie voor fysiotherapie en geen aanvullende verzekering dan moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen, de kosten variëren per zorgverzekeraar en per fysiotherapeut.

De fysiotherapeut kan je uitleggen of je wel of niet onder de chronische indicatie valt en je therapie dus wel of niet vergoed wordt. Mocht je zelf al willen kijken of jouw klacht op chronische lijst staat kijk dan op zorgvergoeding.com.

Cindy en Monique de Klerk

Cindy en Monique de Klerk zijn oprichters van Fysiotherapie de Klerk in Utrecht. Beiden zijn zowel fysiotherapeut als oefentherapeut Cesar. Beiden zijn ook zeer sportief en hebben veel affiniteit en ervaring met het begeleiden van (top)sporters.

Via het blog Fysiotherapieblog.nl houden zij je op de hoogte van alles op gebied van fysiotherapie, oefentherapie Cesar, manuele therapie en sportfysiotherapie.

Facebook YouTube Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter