Wat is Cesar therapie?

Cesar therapie, oftewel Oefentherapie Cesar kan veel voor je betekenen. Maar wat is Oefentherapie Cesar eigenlijk? De oefentherapieën Cesar en Mensendieck zijn paramedische behandelmethodes, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Een afwijkende houding of beweging kan veroorzaakt worden door een aangeboren afwijkingen in uw skelet in de volksmond ook wel “de bouw” genoemd. Ook kunnen klachten ontstaan door problemen met uw motoriek of bijvoorbeeld een slechte houding tijdens werk en hobby’s.  Dit heeft te maken met het bewegingsgedrag dat u als kind heeft aangeleerd.

De oefentherapeut is dé aangewezen deskundige op dit gebied. Zij/hij helpt u met het verbeteren van uw houding en uw bewegingen, hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie. De oefentherapeut geeft voorlichting, maakt u bewust en leert u uw mogelijkheden om beter te bewegen te gebruiken.

Sinds juli 2008 heeft u geen verwijzing meer nodig om een afspraak te kunnen bij de oefentherapeut. De oefentherapeut zal tijdens de eerste afspraak een screening uitvoeren om te kijken of aanvullende informatie nodig is van een huisarts of specialist. Na het uitvoeren van de screening volgt een vraaggesprek met daarop volgend een lichamelijk onderzoek waarbij de klachten in kaart worden gebracht. Na het onderzoek wordt het behandelplan besproken en zal wanneer dat nodig is een vervolgafspraak worden gemaakt.

De oefentherapeut heeft een begeleidende rol maar u als klant doet het zware werk! Ziektekosten en ziekteverzuim kost vele miljoenen euro’s per jaar, dit is niet goed voor de werknemer, de werkgever, de overheid en de maatschappij. De patiënt moet zich, veel meer verantwoordelijk gaan voelen voor zijn eigen gezondheid en zelf meer doen om het lichaam in een goede conditie te houden. De oefentherapeut helpt u daarbij en zal door middel van advies en begeleiding uw lichaam weer in balans te krijgen.

Cindy en Monique de Klerk

Cindy en Monique de Klerk zijn oprichters van Fysiotherapie de Klerk in Utrecht. Beiden zijn zowel fysiotherapeut als oefentherapeut Cesar. Beiden zijn ook zeer sportief en hebben veel affiniteit en ervaring met het begeleiden van (top)sporters.

Via het blog Fysiotherapieblog.nl houden zij je op de hoogte van alles op gebied van fysiotherapie, oefentherapie Cesar, manuele therapie en sportfysiotherapie.

Facebook YouTube Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter