TRX training binnen fysiotherapie

Wat is TRX training?

TRX training is een nieuwe trainingsvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van een band met twee handvaten eraan. De TRX wordt opgehangen waardoor men verschillende oefeningen kan uitvoeren waarbij een deel van het lichaamsgewicht als weerstand gebruikt wordt. Bij veel reguliere fitness oefeningen wordt de bewegingsvrijheid beperkt waardoor er geen stabiliteit  prikkel  aan het lichaam wordt gegeven. In de TRX kun je alle spiergroepen trainen maar het vergt een betere techniek en meer stabilisatie om de oefeningen goed uit voeren. Dit heeft als voordeel dat spieren sterker geactiveerd worden en meer spieren worden aangesproken om het lichaam tijdens de beweging stabiel te houden.

TRX training is nu al revolutionair op het gebied van functioneel tranen. Door het ophang principe ontstaat een ‘top down balance’ en wordt het gehele lichaam uitgedaagd om mee te werken aan oefeningen door middel van stabilisatie, contractie en flexibiliteit. Hierdoor spreken we van een algehele core training. De trainingsresultaten zijn direct toe te passen bij dagelijkse handelingen.

Doel van TRX training

Trainen met de TRX is voor iedereen!

TRX

Revalidatie
Gezondheidstraining
Personal training
Topsport training

 

Doordat je de gehele spierketen traint is het voor sporters zeer doeltreffend. Met name in de voorbereiding op een nieuw seizoen kan de TRX training je op een leuke manier spierversterking, conditie, explosiviteit geven tijdens de winterstop. Op deze manier verklein je de kans op blessures die vaak aan het begin van het trainingsseizoen voorkomen.

Cindy en Monique de Klerk

Cindy en Monique de Klerk zijn oprichters van Fysiotherapie de Klerk in Utrecht. Beiden zijn zowel fysiotherapeut als oefentherapeut Cesar. Beiden zijn ook zeer sportief en hebben veel affiniteit en ervaring met het begeleiden van (top)sporters.

Via het blog Fysiotherapieblog.nl houden zij je op de hoogte van alles op gebied van fysiotherapie, oefentherapie Cesar, manuele therapie en sportfysiotherapie.

Facebook YouTube Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter