Schouderklachten

Schouderklachten

Ook wel subacromiale pijn genoemd!

Een veel voorkomend probleem wat fysiotherapeuten wekelijks zien zijn schouderklachten zonder aanwijsbare pathologie.
Veel patienten hebben schouderklachten en willen graag van de pijn af. Misschien behoort u tot die groep!
Pijn is vaak gelokaliseerd ter hoogte van de schouder, klachten zijn begonnen zonder aanwijsbare oorzaak, klachten hebben een wisselend beloop met meer of minder pijn en het heffen van de arm is pijnlijk evenals het liggen erop.

Nu de vraag, wat is er aan de hand en wat kan ik er zelf aan doen! En wanneer moet ik wel naar de huisarts of fysiotherapeut.

De zogenaamde rode vlaggen bij schouderklachten zijn als volgt.

• Ernstige en/of persisterende klachten
• Koorts, malaise, gewichtsverlies
• Heftige uitstralende pijn
• Tintelingen arm/hand bij bewegingen van de nek • Dyspneu (benauwdheid), pijn op de borst

Bij deze klachten kunt u het beste contact opnemen met de huisarts. Voor de overige klachten kunt u hieronder lezen wat u moet doen!

 

page20image3738928800

Kortom bewegen! In het plaatje hierboven is af te lezen waarom bewegen zo belangrijk is voor schouderklachten met een onduidelijke aanwijsbare oorzaak.

Bewegen zorgt ervoor dat de pijnverminderd. Het werkt ongeveer hetzelfde als medicatie het beschermt je tegen de pijn. Bewegen zorgt ervoor dat de spierkracht, conditie van de spier (uithoudingsvermogen) wordt verbeterd. En bewegen zorgt ervoor dat je minder last hebt van negatieve gedachtes die mede ook veroorzaakt kunnen worden door pijnklachten.

Het is belangrijk om 2-3x per week 20 tot 30 minuten te bewegen. Als eerste om de conditie te verbeteren en pijn te remmen, dit kan door fietsen, stevig doorwandelen, hardlopen etc. En als tweede om specifieke oefeningen voor de schouder uit te voeren om het lichaam sterker te maken. Denk aan oefeningen met gewichten voor de schoudergordel. Verschillende oefeningen zijn reeds eerder in een blog door ons beschreven.
Worden de klachten niet minder of twijfelt u aan de uitvoering van de oefeningen neemt u gerust contact op via de app of mail.
Sportieve groet,
Fysiotherapie de Klerk

Cindy en Monique de Klerk

Cindy en Monique de Klerk zijn oprichters van Fysiotherapie de Klerk in Utrecht. Beiden zijn zowel fysiotherapeut als oefentherapeut Cesar. Beiden zijn ook zeer sportief en hebben veel affiniteit en ervaring met het begeleiden van (top)sporters.

Via het blog Fysiotherapieblog.nl houden zij je op de hoogte van alles op gebied van fysiotherapie, oefentherapie Cesar, manuele therapie en sportfysiotherapie.

Facebook YouTube Tags: ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter