Kinesiotape behandeling bij sportblessures

Kinesiotape

De techniek van kinesiotape is ontwikkeld in de jaren 70 in Japan en Korea. Het uitgangspunt is dat bewegen en spieractiviteit centraal staan voor het herstel van verschillende blessures. De achtergrond gedachte  is dat spieren niet alleen nodig zijn voor bewegen maar hiernaast ook  voor bijvoorbeeld de lichaamstemperatuur en circulatiesysteem van de lymfevaten. Wanneer spieren niet goed functioneren kan dit bepaalde klachten geven. Door middel van rekbare tape aan te brengen kon men de aangedane spieren behandelen en in hun functie ondersteunen zonder hierbij beperkt te worden in de beweging. Tijdens de ontwikkeling van de kinesiotape werd al snel duidelijk dat de tape niet alleen geschikt was voor her behandelen van spieren.

Schermafbeelding 2013-04-29 om 16.45.39

De kinesiotape is in tegenstelling tot de traditionele tape rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt 140% en is daarmee vergelijkbaar met onze huid. Op deze wijze kunnen wij terwijl we ingetaped zijn vrij bewegen zonder belemmerd te worden in onze bewegingsuitslag.

Kinesiotape wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt binnen de fysiotherapie. Je ziet steeds meer sporters met de kleurige kinesiotape op schouders, kuiten, bovenbeen, knie of andere lichaamsdelen. In de fysiotherapie wordt de kinesiotape gebruikt als extra aanvulling op de fysiotherapie behandeling bij verschillende blessures zoals; zweepslag, spierpijn, verminderen van ontstekingen,  oedeem en hematomen. Tevens kan de kinesiotape gebruikt worden voor correcties van houding en behandeling van overbelasting bij RSI klachten, knieklachten, elleboogklachten, lage rug en het heupgewricht.

Belangrijk om te weten:
De kwaliteit en draagcomfort van de tape blijft 1 week goed. U kunt gewoon blijven sporten en douchen.  

Cindy en Monique de Klerk

Cindy en Monique de Klerk zijn oprichters van Fysiotherapie de Klerk in Utrecht. Beiden zijn zowel fysiotherapeut als oefentherapeut Cesar. Beiden zijn ook zeer sportief en hebben veel affiniteit en ervaring met het begeleiden van (top)sporters.

Via het blog Fysiotherapieblog.nl houden zij je op de hoogte van alles op gebied van fysiotherapie, oefentherapie Cesar, manuele therapie en sportfysiotherapie.

Facebook YouTube Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter