COVID-19 Revalidatie

Voormalig coronapatiënten hebben na het doorlopen van de bekende symptomen soms nog te maken met resterende klachten zoals:
-Vermoeidheid
-Verlies in spierkracht
-Benauwdheid
Dit klachtenbeeld geldt voor een groep patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen of thuis ernstig ziek zijn geweest. Zij zijn door het virus soms zo verzwakt dat fysiotherapie en andere zorgvormen noodzakelijk zijn om weer op kracht te komen.

Vergoeding COVID-19 revalidatie
Door de uitbreiding van het basispakket kunnen ex-coronapatiënten met resterende klachten gebruik maken van paramedische zorg, namelijk;
-Fysiotherapie- en oefentherapie: maximaal 50 behandelingen
-Ergotherapie: maximaal 50 behandelingen (bovenop de bestaande 10 uur)
-Dieetadvies: maximaal 7 uur advies (bovenop de bestaande 3 uur)

De nodige behandelingen worden vooralsnog direct vergoed via de basisverzekering van de patiënt.
Bij post-coaronazorg is het belangrijk dat er eerst een indicatie wordt gedaan door de huisarts of een andere specialist zoals een longarts en een verwijzing naar de fysiotherapeut wordt uitgegeven. De verwijzing neemt de patiënt mee naar zijn of haar fysiotherapeut.

In onze vestigingen Fysiotherapie de Klerk in Utrecht en Fysiotherapie Beelen in Breukelen is een fysiotherapeut werkzaam die gespecialiseerd is in COVID-19 revalidatie. Deze fysiotherapeut is tevens longrevalidatie/ COPD therapeut.
Tijdens de fysiotherapie wordt eerst goed in kaart gebracht wat de resterende klachten zijn en wat uw doelstellingen zijn.
Hierna wordt samen met u een behandelplan opgesteld voor de verdere revalidatie. Tussentijdse evaluaties zullen er plaatsvinden om het herstelproces te evalueren en waar nodig is bij te stellen.

Wij staan graag voor u klaar om u net dat extra stapje in de goede richting te bewegen!


Sportieve groeten,
Fysiotherapie de Klerk & Fysiotherapie Beelen.

Locatie Utrecht: info@fysiotherapie-deklerk.nl
Locatie Breukelen: info@fysiotherapiebeelen.nl

Cindy en Monique de Klerk

Cindy en Monique de Klerk zijn oprichters van Fysiotherapie de Klerk in Utrecht. Beiden zijn zowel fysiotherapeut als oefentherapeut Cesar. Beiden zijn ook zeer sportief en hebben veel affiniteit en ervaring met het begeleiden van (top)sporters. Via het blog Fysiotherapieblog.nl houden zij je op de hoogte van alles op gebied van fysiotherapie, oefentherapie Cesar, manuele therapie en sportfysiotherapie.

Facebook YouTube 


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter