Ben jij verzekerd voor fysiotherapie in 2016?

Krijg jij fysiotherapie vergoed in 2016?

Veel mensen verzekeren zich tegenwoordig voor fysiotherapie. Een grote groep mensen maakt gebruikt van fysiotherapie vanwege een sportblessure. Maar welke verzekering heb je nu nodig om je goed te verzekeren hiervoor?

Fysiotherapie voor patiënten met een chronische aandoening moet weer helemaal vergoed worden vanuit het basispakket. Hiervoor pleiten de zorgverzekeraars in een open brief aan de Tweede Kamer woensdag. Fysiotherapie is drie jaar geleden geschrapt uit de basisverzekering en alleen chronisch zieken krijgen deze zorg nog wel standaard vergoed. Echter moeten zij wel de eerste twintig consulten zelf betalen. Vanaf de 21ste behandeling heeft de verzekerde recht op volledige vergoeding vanuit het basispakket, waarvoor wel eerst het eigen risico betaald moet worden.

Voor algemene klachten zoals nek, rug, schouder en knieklachten wordt er geen vergoeding gegeven vanuit de basisverzekering. Hiervoor heb je dus een aanvullende verzekering nodig die de behandelingen vergoed. De meeste zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan per aantal behandelingen, bijvoorbeeld 9, 12 of 27 behandelingen per jaar. Je kan ook een maximumbedrag vergoed krijgen, bijvoorbeeld 300 euro. Check dan goed bij je fysiotherapeut welk tarief de praktijk hanteert zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kan kijken bij welke fysiotherapeut je goedkoper uit bent!

Welke verzekering past bij jou?
Ben je jonger dan 18 jaar dan krijg je fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering en heb je dus geen aanvullende verzekering nodig. Is sport je favoriete hobby en heb je regelmatig blessures, verzeker je dan goed voor fysiotherapie! Je bent goedkoper uit dan wanneer je een lage premie betaald voor je verzekering maar alle fysiotherapie behandelingen zelf moet betalen. Sport je veel maar heb je nooit klachten dan kun je de gok wagen om je niet bij te verzekeren. Heb je dan toch een jaartje pech en een keer een blessure ben je waarschijnlijk nog goedkoper uit dan je bij verzekeren.
Kortom kijk wat voor jou van toepassing is! Oververzekeren heeft geen zin!

Kijk voor het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen op www.ziektekostenverzekeringvergelijken2016.nl, www.zorgwijzer.nl of www.zorgkiezer.nl

Succes met het kiezen van de juiste verzekering!

Cindy en Monique de Klerk

Cindy en Monique de Klerk zijn oprichters van Fysiotherapie de Klerk in Utrecht. Beiden zijn zowel fysiotherapeut als oefentherapeut Cesar. Beiden zijn ook zeer sportief en hebben veel affiniteit en ervaring met het begeleiden van (top)sporters.

Via het blog Fysiotherapieblog.nl houden zij je op de hoogte van alles op gebied van fysiotherapie, oefentherapie Cesar, manuele therapie en sportfysiotherapie.

Facebook YouTube Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter